حدیث
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. ساعت تعداد کل نوشته ها : 481 تعداد نوشته های امروز : 2×
گزارش نوروزی ۱۴۰۴ : مهدی باوقار مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان؛بهره برداری از ۹۲۸ کلاس درس در سال گذشته / صنایع هرمزگان پیشگام در مدرسه سازی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
شناسه : 3362
بازدید 10

به گزارش روابط عمومی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان؛مهدی باوقار زعیمی مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان در گفت و گو با روابط عمومی اداره کل استان، گزارشی از عملکرد و برنامه های نوسازی مدارس استان ارائه داد که مشروح آن را در زیر می خوانید: هرمزگان با طبیعتی بکر و فرهنگی […]

پ
پ

به گزارش روابط عمومی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان؛مهدی باوقار زعیمی مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان در گفت و گو با روابط عمومی اداره کل استان، گزارشی از عملکرد و برنامه های نوسازی مدارس استان ارائه داد که مشروح آن را در زیر می خوانید:

هرمزگان با طبیعتی بکر و فرهنگی غنی، همواره یکی از نقاط مهم کشور به شمار می‌رود که مدارس جدید آن با معماری بومی و هماهنگ با محیط ساخته شده جلوه ای زیبا به این استان داده است.

این مدارس نه تنها فضایی مناسب برای آموزش فراهم کرده‌ بلکه با در نظر گرفتن سبک طبیعی و فرهنگی منطقه بر زیبایی شهر هم افزوده‌ است. معماری این مدارس ترکیبی هنرمندانه از سنت و مدرنیته است؛ دیوارهایی که با رنگ‌های گرم و مصالح محلی ساخته شد و سقف‌هایی که با الهام از سازه‌های سنتی طراحی شده‌ است.

هر گوشه‌ای از این بناها داستانی از تاریخ و فرهنگ مردم هرمزگان را روایت می‌کند. مدارسی با وسعتی پهناور که در حیاط آن فضای مناسبی برای حضور دانش‌آموزان طراحی شده و بیشتر آنها در ساختمان بادگیرهایی برای خنکی دما و صرفه جویی در مصرف انرژی دارند. این مدارس با فراهم کردن همه امکانات آموزشی نه تنها مکانی برای آموزش بلکه فرصتی برای یادگیری در محیطی شاداب و پویاست.

نوسازی مدارس در هرمزگان نه تنها زیرساخت‌های آموزشی را بهبود بخشیده، بلکه با ساخت مدارس در مناطق دورافتاده امید به تحصیل و آینده روشن را در دل دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان زنده کرده است. دیدن چهره‌های خندان کودکان هنگام ورود به کلاس‌هایی نوین و مجهز، گواه روشنی بر تاثیر مثبت این اقدامات است.

چه تعداد فضای آموزشی و پرورشی ( به تفکیک مدرسه – کلاس – ورزشی و… ) در سال 1403 در استان احداث ( افتتاح) و کلنگ زنی شد؟

مهدی باوقار زعیمی مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان در خصوص تشریح عملکرد گفت: اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان با همت پرسنل خدوم ، جهادی و سختکوش خود در این دولت 211 پروژه در قالب 928 کلاس درس تقدیم دانش آموزان هرمزگانی کرده است.

تعهد خیرین در سال 1403 در استان چقدر بوده است؟ چه میزان محقق شده است؟

وی اشاره کرد 900میلیارد تعهد خیرین بوده که تقریبا 2هزارو یکصد میلیارد تومان تحقق داشته ایم که سه برابر تعهدات اولیه می باشد .

به گفته وی، این اداره کل در جذب گروههای جهادی ومردمی و مسوولیتهای اجتماعی دارای عملکرد مناسبی بوده بطوری که اولین گلریزان احداث و تجهیز فضاهای آموزشی را با حمایت صنایع و بنگاههای اقتصادی برای نخستین بار در کشور و همچنین گلریزان احداث و تجهیز فضاهای آموزشی را با حمایت شرکت های بندری برگزار کرد.

مسئولیت اجتماعی صنایع و دستگاه ها چه سهمی در مشارکت مردمی داشته است و چه برنامه ای برای توسعه این بخش دارید؟

به گفته وی، اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان پیشگام در مشارکت در احداث فضاهای آموزشی با مشارکت بخش خصوصی می باشد وجشن گلریزان احداث و تجهیز فضاهای آموزشی استان هرمزگان به همت استاندار محترم هرمزگان و نگاه ویژه ریاست محترم سازمان نوسازی مدارس کشور در استان هرمزگان برای نخستین بار در کشور را برگزار کرده است.

این مقام مسوول ضمن قدردانی از حمایت های ویژه استاندار و رییس سازمان نوسازی اظهار داشت: صنایع و بخش خصوصی در استان هرمزگان نشان دادند در کنار سایر خیرین دغدغه توسعه و آبادانی کشور را دارند و برای بالندگی فرزندان این مرزوبوم تلاش می کنند؛ شیلات و جامعه صیادی ، اداره کل بنادر، فولادو دیگر صنایع پای کار مدرسه سازی آمدند که نشان از همت و نگاه ویژه استاندار جهادی هرمزگان و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور دارد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان تصریح کرد: احداث اولین مدرسه اختصاصی ویژه نابینایان استان با مشارکت جامعه صیادی گام مهمی در راستای خدمت رسانی به جامعه شریف روشن دلان استان می باشد.

باوقار ضمن تاکید بر رایزنی با سایر بخش های اقتصادی و صنایع در استان اظهار کرد: برگزاری جشن های گلریزان در صنوف مختلف و تشویق همه آحاد مردم به مشارکت در امر مقدس مدرسه سازی نیز برای توسعه مشارکت های مردمی و تشویق صنایع و بنگاههای بزرگ اقتصادی در راستای مسئولیتهای اجتماعی در دستور کار قرار دارد.

در خصوص بهره وری منابع انسانی و سایر موارد مربوط به امور اداری و کارکنان در سال گذشته چه اقدامات شاخصی انجام شد؟

مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان در خصوص بهره وری منابع انسانی ادامه داد: در سال 1403 تعداد12برنامه رفاهی ،12 برنامه فرهنگی و 11برنامه آموزشی برای کارکنان این اداره کل برگزار شده است که نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است.

روند اجرای طرح شهید عجمیان را در استان تشریح فرمایید ( با آمار و ارقام ):

باوقار در خصوص این طرح ابراز داشت: طرح شهید روح الله عجمیان در 7 منطقه آموزشی استان اجرا شد و تعداد808 آموزشگاه از محل این طرح بهسازی و شاداب سازی شدند.

به گفته وی، همچنین 100 واحد آموزشی به تعداد 400 کولر مجهز شده و مابقی کولرها نیز سرویس گردیدند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان ادامه داد: ترویج و ارتقاء روحیه جهادی و ایجاد بستری جهت آشنایی و همکاری دانش آموزان ، کاهش هزینه های بهسازی و نوسازی تجهیزات مدارس، بهره وری از تجهیزات معیوب و غیر قابل استفاده در مدارس و بازگشت مجدد آنها به چرخه فعالیت از اهم اهداف مهم این طرح می باشد.

در حوزه تهیه و توزیع تجهیزات مدارس و هنرستان ها به تفکیک در استان چه اقداماتی انجام شده است؟

مدیرکل نوسازی مدارس استان گفت:در حوزه تجهیز مدارس تعداد 30 هزار و 807 اقلام شامل لوازم اداری ، کمک آموزشی ، آزمایشگاهی ، رایانه ، ماشینهای اداری ، ورزشی ، سرمایشی و گرمایشی برای مدارس تهیه و توزیع شد.

باوقار افزود: در حوزه تجهیزات هنرستانی تعداد یک هزار و 203 قلم جنس کارگاههای هنرستانی با اعتباری بالغ بر 34 میلیارد و 800 میلیون تومان تهیه و توزیع شد.

تشریح برنامه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی و روند پیگیری آن چگونه است؟ ( روند مشارکت استاندار، مسئولین ، مردم و همه ارکان استان )

با توجه به نیاز آموزش و پرورش و لیست مدارس دارای اولویت طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی به اداره کل نوسازی مدارس داده شد و نامه به فرمانداران نیز در راستای این طرح زده شد و همچنین جلسات متعددی با استاندار و دبیر قرارگاه عدالت نیز برگزار شد .

رمز موفقیت این نهضت چیست؟

به گفته وی، حضور پررنگ همه احاد جامعه در این طرح رمز موفقیت نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی می باشد.

نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی چه تاثیری در ارتقای مشارکت اجتماع و جایگاه آموزش و پرورش دارد؟

اصل سی‌ام قانون اساسی دولت را مکلف کرده است تا زمینه آموزش و پرورش و کسب علم و دانش برای همه مردم(تا پایان دوره متوسطه) را به صورت رایگان فراهم کرده و همچنین بسترهای مناسب تحصیلات عالی را تا سر حد کسب خودکفایی کشور، به طور رایگان بسط و توسعه دهد.

بحث برقراری عدالت آموزشی همواره از دغدغه های متخصصان تعلیم و تربیت بوده است که این مهم در واقع بر تخصیص منابع برای توسعه و تجهیز مدارس و ایجاد فرصت‌های آموزشی برای همگان تاکید دارد.

مردم با اعتقادات قلبی خود همیشه در امور خیرخواهانه پیشقدم هستند و ساخت فضای آموزشی از دیرباز برای مردم ما از قداست خاصی برخوردار بوده است و این نهضت تاثیر زیادی در بالابردن مشارکت اجتماع در امر مدرسه سازی دارد.

سخن پایانی

خداوند منان را شاکریم که رسالت مهم مدرسه سازی را بر دوش مان نهاده تا با تلاش و مجاهدت همکاران سخت کوش مان در اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان در راستای اعتلای میهن اسلامی منشا دستاوردهای درخشان در نوسازی، بازسازی ، مقاوم سازی، افزایش ایمنی ، استانداردسازی و ارتقای چشمگیر کمی و کیفی مدارس استان باشیم.

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان خاطرنشان ساخت: افزایش سرانه فضای آموزشی در استان هرمزگان از مهمترین اولویت های کاری بوده که با جدیت دنبال می شود.

باوقار همچنین با تاکید بر طراحی فضاهای آموزشی متناسب با هویت ، فرهنگ محلی و منطقه ای در سراسر استان اظهار داشت: طراحی فضاهای آموزشی متناسب با اقلیم محلی و منطقه‌ای در دستور کار قرار دارد که اهمیت خلاقیت و نوآوری، معماری ایرانی اسلامی و توجه به مسائل شناختی و روانشناسی یادگیری در معماری داخلی بسیار مهم می باشد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین اولویت مجموعه نوسازی مدارس استان هرمزگان جمع آوری مدارس کانکسی ، مدارس سنگی ، تکمیل پروژه‌‌های نیمه‌تمام و احداث مدارس در مناطق پایین تر از متوسط کشوری می باشد که با جدیت در حال برنامه ریزی برای اتمام و تامین اعتبار این پروژهها می باشیم.

به گفته وی، در یازدهمین همایش ملی مدرسه ایرانی – معماری ایرانی استان هرمزگان توانست 7 طرح برتر را داشته باشد که مدارس ابن سینا، فاطمیه، انرژی اتمی و شهید رئیسی، مدرسه نخل ناخدا ،مدرسه زنگارد بستک وهنرستان علوم وفنون دریایی سیریک از جمله این طرحها می باشد.

باوقار درباره وضعیت کلاس‌های درس استان هرمزگان توضیح داد :سرانه فضای آموزشی هرمزگان در حال حاضر ۵.۲ است و استان برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم پیشرفت نیازمند احداث بالغ بر 650 مدرسه معادل ۴ هزار و 500کلاس درس است که این موضوع 14هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان درباره ساماندهی این مدارس برای رسیدن به وضعیت مطلوب از نظر تراکم کلاس‌های درس نیز اظهارکرد: این استان با اهتمام استاندار فعالیت‌های بیشتری در زمینه ساخت مدارس انجام خواهد داد.

 


جهت دسترسی به آرشیو کلیک کنید: اخبار

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Translate