به گزارش روابط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان، سیدفخرالدین هاشمی با اشاره به مشارکت خیرین در حوزه مدرسه سازی اظهار کرد: طی یکسال اخیر مشارکت خیرین مدرسه ساز در استان ۳۵۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان بوده و در ۱۱۰ فضای آموزشی مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه مقیاس مشارکت صنایع و بنگاههای اقتصادی استان در مدرسه سازی ناچیز بوده است ، افزود: شرکت پالایش نفت آفتاب ،فولاد هرمزگان، شرکت آتراکران انرژی ، شرکت حمل و نقل و اتاق بازرگانی از مجموعه هایی بودند که به صورت ویژه در امر مدرسه سازی در استان مشارکت کردند.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان در ادامه ابراز داشت: با توجه به ظرفیتهای عظیمی که در استان وجود دارد مطالبه مردمی این است که مشارکت در حوزه مدرسه سازی در استان بیش از این باشد.
هاشمی همچنین در خصوص پروژه های در حال اجرا در استان اظهار کرد: در حال حاضر۲۱۴ پروژه مدرسه سازی در قالب ۸۹۷ کلاس درس در سراسر استان در حال اجرا بوده که از این تعداد ۱۶۴ پروژه در قالب۶۹۴ کلاس درس با مشارکت خیرین مدرسه ساز در حال ساخت می باشد.
وی تصریح کرد: برای تکمیل ۲۱۴ پروژه در حال اجرا در استان قریب به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان با بیان اینکه در بهمن ماه امسال ۲۴۰ کلاس درس استاندارد به مجموع فضاهای آموزشی استان اضافه خواهد شد، خاطرنشان ساخت: پیش بینی می شود در مهر و بهمن ماه ۱۴۰۲ تعداد ۷۰۰ کلاس درس جدید نیز به مجموع فضاهای آموزشی استان اضافه شود.
هاشمی با اعلام اینکه بیش از ۶۰ درصد کلاس های درس در حال ساخت در مناطق روستایی خواهد بود ، افزود: البته میزان مشارکت خیرین در مناطق روستایی نیز بیشتر می باشد.
وی همچنین با بیان اینکه در سطح کشور ۱۹/۵ درصد مدارس را مدارس تخریبی تشکیل می دهند، اظهار کرد: در استان هرمزگان با وجود مشارکت خیرین و منابع اعتباری، کمتر از ۱۰ درصد مدارس جز مدارس تخریبی قرار می گیرند و از ۳ هزار و ۳۰۰ فضای آموزشی در سطح استان کمتر از ۳۰۰ فضای آموزشی جز مدارس غیر استاندارد می باشند.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی به یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت بسته شدن پرونده مدارس تخریبی در استان نیاز است.
هاشمی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ تعداد مدارس تخریبی استان قریب به ۹۰۰ مدرسه بوده است ، گفت: در ۵سال اخیر در استان بیش از ۵۰۰ مدرسه تخریب و بازسازی شده است.
به گفته وی، سرانه فضای آموزشی در سطح کشور ۵/۲ مترمربع بوده که در استان ۵/۵ مترمربع بوده که از متوسط سرانه کشوری فراتر است منتها در شهرستانهای بندرعباس، میناب و قشم سرانه فضای آموزشی ۴/۲ مترمربع بوده که از متوسط کشور و استانی پایین تر می باشد.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان در ادامه اظهار کرد: دربندرعباس عمده ترین چالش مربوط به شهرک پیامبر اعظم می باشد، رشد زیرساختها در حوزه آموزش متناسب با افزایش جمعیت در این منطقه نبوده است و ۷ فضای آموزشی دوشیفته در این شهرک وجود دارد .
هاشمی با بیان اینکه با توجه به ارزیابی های صورت گرفته بیش از ۲۰ فضای آموزشی دیگر بایستی در شهرک پیامبر اعظم احداث شود، افزود: در حال حاضر در شهرک پیامبراعظم ۲ پروژه ۱۸ کلاسه و ۲۱ کلاسه در حال ساخت بوده که مهرماه سال آینده به بهره برداری می رسد ، ۲ مدرسه دیگر نیز اخیرا به دستور استاندار محترم قرار است با مشارکت راه و شهرسازی و فولاد هرمزگان عملیات اجرایی آن در شهرک پیامبر اعظم آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم به سمت عدالت آموزشی حرکت کنیم و در شهرهایی که سرانه فضای آموزشی کمتری دارند هر چه سریعتر به سرانه استاندارد برسند، خاطرنشان کرد: با مشارکت زایدالوصوف خیرین ۱۴۰ مدرسه غیر استاندارد در شرق استان طی ۳ سال اخیر مورد تخریب و بازسازی قرار گرفته و در بندرعباس با تدبیر استاندارد محترم امیدواریم بتوانیم سرانه فضای آموزشی را ارتقا دهیم.
جهت دسترسی به آرشیو کلیک کنید: اخبار
ثبت دیدگاه